Sailun je osnovana 2002. godine u Nacinalnoj, ekonomskoj i tehnički razvijenoj zoni u Kingdao u Kini. Od samog početka fabrika konbinuje tehničku ekspertizu sa inovativnim istraživanjima i razvojem u cilju stvaranja vrhunske gume za sve vrste vozila. Sailun poseduje dve fabrike sa kapacitetom od 500 hiljada metara kvadratnih.

Sada Sailun prodaje preko 30 miliona guma godišnje u preko 50 zemalja širom sveta. Od samog početka Sailun kompanija je konbinovala tehničku elspertizu sa inovativnim istraživanjima i razvitak u dizajnu i proizvodnji svetske klase guma za sve vrste vozila.

Rast Sailuna se može prepisati njihovoj posvećenosti kroz tri osnovne vrednosti: kvalitetu proizvoda, servisu kome možete verovati i doživotnoj podršci.

Fabrika se prostire na površini koja se proteže preko 400.000 m2 i proizvode i prenose gumu SAILUN za mnoge potencijalne primene - putničkih automobila i lakih komercijalnih vozila, gume za kamione i off-road vozila na svim većim tržištima Severne i Južne Amerike, Evrope, Azije i Afrike .

Na osnovu praktičnih testova Sailun nastavilja da se razvija najnapredniji i najsigurniji osnov za proizvodnju i distribuciju guma, dok je upotreba informacione tehnologije i drugih resursa u cilju istraživanja za stvaranje nove bolje gume.

SAILUN je postigla veliki napredak u industriji guma, uprkos svojoj kratkoj istoriji. Trenutno posvećuje preko 30% svojih sredstava u istraživanje i razvoj. Godine 2009. bio je SAILUN zajedno sa Univerzitetom za nauku i tehnologiju u Kingdao izabran za osnivanje Nacionalnog centra za razvoj guma i kontrole istraživanja hardvera tehnologije za razvoj i izgradnju optimalne osnova za napredak i poboljšanje tehnologije za proizvodnju guma.