Bridgestone je lider u proizvodnji guma i multinacionalna kompanija koja proizvodi delove za automobile i kamione. Osnovana je 1931. godine od strane Shojiroa Ishibashija u gradu Kurume u Japanu. Ime je dobila grubim prevodom prezimena osnivača (ishibashi - stone bridge, odnosno “kameni most”).
Prva Bridgestone guma proizvedena je 9. aprila 1930. godine, a godinu dana kasnije Ishibashi osamostaljuje odeljenje “Tabi” Socks Tyre Division u sklopu koga je poslovao i osniva svoju firmu. Od 1951. godine počinje modernizacija kompanije i otvara se još jedna fabrika u Kyobashi, koju su kasnije pretvorili u Bridgestone muzej. Kada je postala broj jedan u Japanu, korporacija se ustremila na svetsko tržište.
Iako je Bridgestone na početku pretrpeo velike poteškoće sa tehnologijom, proizvodnjom i prodajom, danas ova kompanija ima 45 fabrika guma i 65 fabrika ostalih proizvoda u preko 100 zemalja i lider je u proizvodnji guma u svetu. Centrala korporacije nalazi se u Tokiju, dok je za evropsko tržište zadužen Bridgestone Europe S.A. sa sedištem u Briselu.
Japanski proizvođač guma u Evropu je došao 1972. godine. Danas ima 7 proizvodnih pogona u regionu i više od 40 hektara istraživačkog i razvojnog centra blizu Rima. Godišnje evropska centrala distribuira više od 25 miliona guma.
Bridgestone poseban je po doslednosti pri proizvodnji guma - koristi se isključivo japanska tehnologija.
U Srbiji je Bridgestone službeno prisutan od 2000. godine, a osim ovog brenda, u ponudi korporacije su i Firestone i Dayton, čiji je vlasnik Bridgestone. Dakle, Bridgetsone grupu čine tri brenda: Bridgestone, Firestone i Dayton. Kompletnu ponudu i cene Bridgestone guma (auto gume) možete pogledati OVDE.