Sa proizvodne trake Vredesteina već više od 50 godina silaze proizvodi od gume uključujući: auto gume, gume za poljoprivredna i industrijska vozila, ali i biciklističke gume. Pod uticajem globalizacije, brend Vredestein sedamdesetih godina fokusirao se na automobile, industrijske mašine i gume za dvotočkaše.

Vredestein je uspostavio jedinstvenu saradnju sa poznatim italijanskim dizajnerom Giorgettom Giugiarom devedesetih godina. Giugiaro, koji je inače 1999. godine proglašen „Automobilskim dizajnerom veka“ od strane globalne automobilske organizacije novinara, potpisao se ispod dizajna automobila kao što su Volkswagen Golf 1, BMW M1, Maserati 3200 GT i Alfa Romeo Brera. Za Vredestein ova saradnja značila je sasvim novi korak u pozicioniranju brenda, ali i silazak sa fabričke trake visokokvalitetnih guma sa potpisom eminentnog italijanskog dizajnera.

Godine 2009. Vredestein je skupljen od strane inijske kompanije Apollo Tyres LTD, pa je ime kompanije promenjeno u Apollo Vredestein BV. Gume se i dalje proizvode u Holandiji, sa ciljem proširivanja proizvodnih kapaciteta u toj zemlji. U gradu Enschede se svake godine proizvede preko šest miliona letnjih, zimskih i guma za sve sezone